יש מאיתנו הרבה אנשים שאוהבים מעריכים ומוקירים את עולם היין.
אבל מי מאיתנו חשב פעם לעבוד בתחום היין?
יש המון תחומים שקשורים ליין, מסוכן מכירות ועד לעבוד ביקב עצמו תוך התעסקו עם הענבים ותהליך הייצור.
תחשבו רגע כאשר אתם טועמים יין יש המון מרכיבים בטעימה שלפני כן מתחילה מבחירת היין וממשיכה בסוג הכוס שאיתה תשתו את היין.
מכאן אפשר גם ללמוד על צבע היין לאחר המזיגה בכוס וגם באיזה טמפרטורה להגיש את היין.
כאשר היין בתוך הכוס מערסלים אותו על מנת לפתוח את הטעמים והריחות שלו(תזהרו שלא ישפך לכם על הבגדים) ואז מריחים ו-שותים! 
עד כאן זה נשמע נפלא ומדהים, אבל שאלנו מספר אנשים שעובדים בתחום איך זה לעבוד בתחום, הגענו לאנשי מכירות ועד לייננים, מקווה שתחכימו ואולי זה יתן לכם את המחשבה לעבוד בתחום היין.

תכירו את נסיה, יננית שלמדה הנדסה בהתמחות טכנולוגית לייצור תסיסה ויננות לתואר שני.

נסייה מציינת:  "המקצוע מעניין, כייפי ומורכב. דורש ידע בכימיה וביוכימיה, הבנה בתהליכים.
יינן – זה תפקיד ללא מסגרת ליצירתיות, וכמובן עם הרבה אחריות. העיקר לגשת לעבודה מתוך סקרנות, ואם יש תשוקה וסבלנות – אפשר ליצור יינות מיוחדים. חשוב להקפיד על סניטציה וטכנולוגיה (טמפרטורה, זמנים)."

מהם היתרונות במקצוע שלך?

"אין הגבלה ליצירתיות, תמיד לומדים משהו חדש, כל בציר הוא מיוחד וכל בציר זה הזדמנות. "

מהם החסרונות במקצוע שלך?

"רק פעם בשנה יש הזדמנות ליצור משקה קסום, לכן אין כל כך מקום לטעויות. ביקבים גדולים תקופת הבציר היא מורכבת ועמוסה מאד. שלושה חודשים כמעט ללא שינה,

 רוב הזמן נמצאים ביקב "

בחן את הידע שלך בעולם היין בחידון הבא
בחן את הידע שלך בעולם היין בחידון הבא

תכירו את עמית מחברת Lael Wines :

עמית שהוא מנהל הדרכות מכירות ומדיה בתחום היין והאלכוהול בחברה גדולה שהיא גם משווקת ומפיצה יקבים ישראלים בארץ, וגם יצרנית ויבואנית של יין כשר ממגוון איזורי יין נחשבים בעולם, ומיקבים ידועים יותר ופחות גם בשוק הלא כשר.

עמית מתאר לנו את תפקידו: " התפקיד שלי בחברה מתחלק בצורה כזו שבפן המכירתי אני גם מבצע הזמנות ועסקאות של לקוחות בחברה, דואג לפן הנראותי של המוצרים שלנו בחנויות, וגם עושה הדרכות וערבי יין מקצועיים על היינות שלנו לאותם לקוחות או ללקוחות של אותם הלקוחות.

בנוסף אני מנהל את כל המדיה של החברה ברשתות החברתיות, אם זה מבחינת ידע מקצועי ולהנגיש כל יום מחדש לציבור הכללי את כל הדבר הזה שנקרא עולם היין על כל גווניו.בסוף חשוב להבין ,ובמיוחד שמדובר ביינות חוץ לארץ מצרפת,איטליה, ספרד, פורטוגל, ארה"ב והרשימה ארוכה, הקהל עדיין פחות מכיר ושולט בסגנונות או באיזורי יין הספציפיים ומה הייחודיוץ והדגשים של כל מקום ויין, ופה העבודה שלי מקבלת משנה תוקף, להכיר ולחשוף לציבור את הטעמים האלה ולספר את הסיפור שלהם.

אפשר לומר שהדבר הייחודי הנוסף שמאפיין את החברה ואת אופי העבודה, זאת העובדה שהחברה מייצרת ומשווקת ומייבאת אך ורק יינות כשרים, בדגש על כשרות בדץ, ואני גאה לוצר שהחברה שלנו היא הראשונה בעולם היין שלקחה את בדץ עדה חרדית ירושלים על מעבר לים, ליקבים בעולם,שעד אז לא נשמע כזה דבר, והכל מתוך מטרה באמת לחשוף גם את הקהל הכי מקפיד לסגנונות ולטעמים של יינות מהעולם,שעד לפני מספר שנים זה היה חלום רחוק מהמציאות. 

כל זה בעקבות הצורך הגובר ועולה בשנים האחרונות בקרב קהל חרדי להיחשף ליינות פרימיום איכותיים בלי להתפשר לא רק על הטעם, אלא גם על הסגנון וארץ המקור.

היום אדם חרדי יכול להשיג יין כמעט מכל מדינה בעולם וכמעט בכל סגנון בכשרות מהודרת של בדץ עד"ח .

אפשר להגיד שמפת היין הכשר השתנתה דרסטית וממשיכה ותמשיך להשתנות בשנים הקרובות, ומי שירוויח מזה הם כמובן האנשים הצרכנים ואוהבי היין ."

מהם היתרונות במקצוע שלך?

הייתי אומר שהיתרונות במקצוע הזה, זה קודם לעשות משהו שאתה אוהב ומאמין בו, בנוסף אתה באינטרקציה יומית עם אנשים מכל הגוונים ותמיד כיף לראות כמה אנשים רוצים לדעת וללמוד.

דבר נוסף זה שאתה מנהל את הזמן שלך בעצמך שזה נוח, אך מצריך אחריות וניהול זמן.

מהם החסרונות במקצוע שלך?

חסרונות הייתי אומר שזה הנסיעות'  הרבות בכבישים, הרבה שעות, חזרה מאוחרת מערבי יין, שתייה מרובה של יין ההתנהלות עם אנשים ונתינת שירות היא לא תמיד קלה , כמו כן גבייה זה עוד משהו שאף אחד לא נהנה לעשות אבל חייב.

מוזמנים לעקוב אחרי Lael Wines : https://www.instagram.com/lael.wines

תכירו את נתי נעים הבעלים של חברת יין MyYain שעוסקת בסדנאות, אירועים, פסטיבלים הפקות מארזים וכל מה שקשור ליין.

"בתור הבעלים של עסק קטן אני עושה קצת מהכל: שיווק, קידום, מעביר בפועל את הסדנאות, מפיק את האירועים וסוגר תוכנית שנתית מול ארגונים אחרים. "

מהם היתרונות במקצוע שלך?

היתרונות הם שאתה הבעלים בעצמך, מחליט על הדרך ומסיים אותה.

מהם החסרונות במקצוע שלך?

החסרון הוא חוסר היציבות, ומחסור בזמן לפעול

מוזמנים להכנס לאתר של נתי ולהרשם https://myyain.com

מכאן עברנו לדניאל גרין שהוא יזם ויבואן יין.

דניאל תספר לנו בבקשה קצת על התפקיד שלך:

התפקיד הוא ניהול נציגות יקב Pasek Cellars האמריקאי בישראל.

ניהול הנציגות כולל שיווק היין ללקוחות קימונעים ופרטיים, פיקוח וניהול עמדות דיילות ומכירה באירועי יין כמו פסטיבלים ותערוכות.

פיתוח המותג בישראל, ניהול קמפיינים בסושיאל מדיה ושרות הלקוחות."

מהם היתרונות במקצוע שלך?

מדובר בניהול יקב עם מוצרי יין יחודיים האהוב על רבים וסיפוק רב מהצלחתו.

מהם החסרונות במקצוע שלך?

"לא רואה חסרונות , מאוד אוהב את המקצוע שלי".

https://www.greennco.com

מכאן נסענו לאזור עמק האלה ליקב מוני והגענו לשאקיב ערטול שהוא יינן שני ביקב מוני.

שאקיב אומר לנו:

"בתור יינן העבודה של הייננות מתחילה וידע מעמיק בכרם ( חקלאות, ידע מדעי בחיים של הכרם, זנים, כנות, מחלות, פיזיולוגיה של הכרם) ידע להתאים את הזנים לאזור, לטראור ולהאקלים שנמצא בו היקב. 

אחרי זה בא הפאן יצור יינות, כימיה של היין, ומיקרוביוליגיה של היינות ולדעת להתאים את היינות ואת הזנים ללקוח הסופי עם נגיעות וחותמת של היינן "

מהם היתרונות מקצוע שלך?

יש מלא יתרונות בתפקיד של היינן לגעת בכל התחומים אם זה כרם או בייננות זה מקצוע מגוון.

מהם החסרונות במקצוע שלך? 

כאשר אתה מאוד אוהב את העבודה שלך אתה לא מוצא בה חסרון.

אנחנו במערכת TheJob יכולים לספר שאם תבקרו ביקב מוני שבנוסף ליינות הטעימים שלהם אתם תשבו במרפסת עם הנוף הכי יפה בהרי יהודה.
https://mony-vineyard.co.il

משם עברנו למשה שהוא סוכן ובעלים בחברת שיווק יינות בוטיק.

משה אומר לנו :

"העבודה שלי היא בעצם לבקר חנויות יין מקצועיות/מעדניות מיוחדות/מסעדות ולהציע את היינות שלנו לתפריט או למדפים"

מהם היתרונות במקצוע שלך?

יתרון בעבודה שלי שאתה תמיד בחברת אנשים טובה ואיכותית ונהנה משתיית יין טוב ומכובד כל הזמן.

מהם החסרונות במקצוע שלך?

החסרון הוא שמרוב שזה עבודה טובה ונעימה אתה נשאב לזה ונמצא פחות בבית

משם עברנו לעוזר יינן+ מנהל ייצור ביקב שעובד באחד היקבים בארץ.

"בגדול העבודה היא החל מהבחינה הייננית, עבודות יין, בניית בלנדים, טעימת יינות, מעבדה, ועד לעבודה בכל מה שצריך, ביקבוק אריזה וכו. 

מהבחינה הניהולית בעצם לקבל תוכנית עבודה לתקופה קדימה לפרק את העבודה לפרטים ולהעביר לעובדים מסודר".

מהם היתרונות במקצוע שלך?

יתרונות העבודה הם מבחינתי לעבוד במה שאני מאוד מאוד אוהב, סביבת אנשים טובים ומדהימים, עבודה עם למידה התקדמות.

מהם החסרונות במקצוע שלך?

חסרונות, השכר בענף לא משהו, יש אנשים שקשה להם עם עבודה פיזית אז זה פחות מתאים, וודאי ביקב בוטיק/בינוני.

מקווה שנתנו לכם חומר למחשבה אם ברצוכם להכנס לעבוד בתחום היין.
אפשר גם לשאול את כל סוגי השאלות בקבוצת הפייסבוק wine for all ואנחנו בטוחים ששם יענו לכם על כל השאלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *